La mijlocul lunii aprilie am făcut o partidă de aproximativ 20 de ore (de sâmbătă seară până duminică la 17.00) pe cunoscutul carpodrom Măgura 9, alături de 3 prieteni. Fiind final de săptămână, mă aşteptam ca lacul să fie plin şi aşa a şi fost. Ne-am instalat pe pontoanele rezervate – 3 şi 4 – am descărcat bagajele şi, fără să ne grăbim, ne-am întins sculele. Bănuiam că peştii fuseseră „bombardaţi” timp de două zile cu fel de fel de nade, bulgări şi boiliesuri, mai ales că finalul săptămânii a fost unul superb, cu cer senin şi cu temperaturi între 20 şi 25 de grade C.

Site - 3
Alături de Alin, colegul şi coechipierul meu, am decis să folosim năditoare, iar la cârlig să mergem cu două lansete pe pop-up-uri Squid cu Capşună 8 mm Carp Discount, iar pe celelalte am alternat o boabă de porumb artificial Senzor Squid cu boiliesuri Invelite Target Baits Bela Crab şi Classic. Mixul de nădire a fost realizat doar din produse Carp Discount, după cum urmează: Megamix Squid, Făină de peşte, Pelete făină de peşte, Pelete din cereale şi Lichid de apă rece. Odată umplut, momitorul a primit două „dungi” de Fluo Shot, pentru o atracţie mai mare. Şi pentru că vizam şi exemplarele de mari dimensiuni am creat un pat de „bile” Target Baits. Am aruncat cu „cobra” cam un kilogram de solubile Squid şi Classic, zona de nădire fiind îmbunătăţită periodic cu solubile Bela Crab.

Seara nu s-a arătat nici un peşte, aşa încât ne-am concentrat pe grătar, bere şi poveşti pescăreşti. După lăsarea întunericului, poate şi aţâţaţi de mirosul de friptură, au început şi crapii să se hrănească. A fost o noapte superbă, din toate punctele de vedere, cu 10 „mustăcioşi” capturaţi (între 10,6 kg şi 3,6 kg), dintre care 7 (cei mai răsăriţi) au rămas în sacii de primire pentru a deveni vedete de televiziune dimineaţa, odată cu reîntoarcerea pe baltă a echipei emisiunii „Mincinoşii”.

Site - 2

Duminică a fost doar zi de relaxare şi plajă, peştii preferând să se „bată” aprig în stuful de vis-a-vis, în loc să guste din moşmoandele noastre. Ceea ce mi se pare cât se poate de corect! După prânz ne-a deranjat un „românesc” de cam 3 kg, care pesemne rămăsese fără prietenă şi şi-a înecat amarul în… mâncare.

O partidă excelentă, cu peşte mare şi mult, pe care o puteţi vedea pe site-ul www.mincinosii.ro, în cadrul emisiunii din 24 aprilie. (Costin „Coco” Popescu)