Chiar la inceputul lunii „martisorului” am planificat, alaturi de niste amici de pescuit, o iesire scurta, de aproximativ 12 ore, pe balta Oltenitei. Ca orice pescari care se respecta, detaliile partidei au fost discutate cu destul de mare atentie , punand la punct fiecare amanunt, incepand de la ora plecarii, mancare si bineinteles terminand cu nadele pentru „subiectii” pe care urma sa ii aducem pe mal.
In dimineata plecarii, lucrurile s-au desfasurat destul de repede in ciuda nerabdarii care punea stapanire atat pe mine cat si pe partenerii mei, unul dintre ei aflandu-se chiar la inceput de drum in acest sport. Totul era foarte bine pus la punct, la ora 04,15 trebuia ca unul din colegii mei sa vina sa ma ia de acasa, urmand ca la 5 sa ne intalnim cu totii pe traseu , iar la ora 6 sa fim deja pe malul lacului.
Dupa un drum de aproximativ 50 de km, ajungem pe balta, mirosul de iarba umeda, apa pe suprafata careia ceata diminetii crease o „plapuma” alba, faceau parte din momentele pe care le asteptasem zile intregi. Usor, usor am inceput sa despachetam, sa montam echipamentul, fiind intrerupti din cand in cand de sariturile pestiilor care parca erau strigati la catalog si raspundeau „prezent”. Dupa pregatirea nadei, a monturilor si a restului de ustensile, a urmat, evident, acel pas din pescuit, pe numele sau ASTEPTAREA.
Ei bine, in ciuda apei reci si a temperaturii destul de mici la momentul respectiv, primul peste nu s-a lasat mult asteptat. Cand trecusera aproximativ 40 de minute, avertizorul unuia dintre colegii mei incepe sa sune, urmeaza inteparea iar apoi drilul. Primul peste care a „aterizat” pe salteaua noastra de primire a fost prins la o montura „Whity Pool”, cu un pop-up viu colorat. In timp ce eram ocupati cu scoaterea carligului din gura „mustaciosului”, avem o alta trasatura la bateria din stanga mea, de unde un alt coleg reuseste in numai 4 minute de la punerea primului peste pe saltea, sa aduca la lumina un ciortanel de toata frumusetea.
Dupa aparitia celor doi pesti, a urmat o scurta perioada (aproximativ 15 minute) in care am avut timp sa prepar o nada proaspata. Dupa ce am terminat nada si am asteptat sa isi traga atat apa cat si CSL suficient, chiar inainte de a scoate lansetele sa le schimb, lanseta din dreapta pleaca pe „run”.
Primul meu peste avea sa fie un crapcean pe care l-am apreciat undeva in jurul 3-3,5 kg. Dupa ce am reincarcat momitorul lansetei, am aruncat-o inapoi, pentru a exploata locul la maxim, urmand sa il fac micul peste „vedeta”. A facut cunostiinta cu obiectivul aparatului , i-am redat libertatea, bucurandu-ma de coloritul solzilor sai in apa curata.
Pana la ora 14 treaba a mers la fel, aveam trasatura cam la 10-15 minute, media fiind 3-4,5 kg . Ca nada am folosit mixul de Insecte si Libelule special conceput pentru apa rece de la MG Special Carp si Claumar Pescar (cate un kilogram din fiecare), iar la carlig am ales sa folosesc numarul 8 pentru viermi si numarul 6 pentru o bila solubila. Pe lanseta cu „solubila” am nadit cam doua maini de boilies, insa nu s-a facut vreo diferentiere in legatura cu greutatea pestiilor. In concluzie, a fost o partida super reusita , reusind sa aducem pe mal un total de 27 de crapi intr-un interval de timp destul de scurt. (Andrei Iliescu)