Luna martie se pare ca, pentru mine, este cea in care imi incep activitatea in materie de pescuit, mult visata pe parcursul iernii. Astfel, dupa o iarna destul de lunga, ma regasesc la ora 7 dimineata pe malul baltii, inaugurand sezonul de pescuit 2017. Am decis sa debutez in actualul sezon pe balta Oltenitei, o locatie draga mie si care de-a lungul timpului mi-a oferit foarte multe partide memorabile .

Aveam in fata cateva ore de pescuit, timp destinat relaxarii totale si de incercat fel si fel de teorii si momeli cu care am cochetat toata iarna, pregatindu-le constiincios pentru aceasta clipa.

Urma sa pescuiesc cu 4 lansete pe capatul baltii, unde  intalnim niste praguri si o apa ceva mai adanca, spre desoebire de restul lacului.

Urmarind temperaturile pe internet, am mers pe premisa ca, apa fiind inca destul de rece, pestii nu au apucat sa se deplaseze de pe locul pe care au iernat.

Imi pregatisem de acasa un particle mix (amestec de cereale mici de tipul rapita, in, mei, etc) pe care l-am lasat trei zile la inmuiat, apoi am scurs apa si am adaugat CSL si niste boia iute de ardei, lasandu-l la macerat inca doua zile.

Cu aceste seminte si cu ajutorul micropeletelor de canepa si de peste, urma fac mici paturi de nada cu ajutorul spombului. Speram ca voi pune pestele in miscare si in cazul in care acesta va gasi zona nadita va ramane ocupat, datorita semintelor de mici dimensiuni.

Abordarea era simpla, pe doua lansete am mers cu momitoare si pop-upuri mici, de 8 mm cu aroma de Cranberry, iar pe celelalte doua am ales plumb pentru pasta, pe care evident am pus pasta solubila, iar la carlig am  avut o bila solubila, aroma fiind de squid octopus cu pruna.

Ca si montura, am folosit carlige de 6 legate cu anou culisant, un fir camasuit insa de mare finete, acesta avand 15 lbs.

La montura cu pop up am atasat uneori si saculeti solubili in care se regaseau micropeletele din mixul de nadire, plus cateva bucatele mici de boilies solubil sfaramat cu aroma de miere si palinca.

Timpul trecea destul de repede, pestii dandu-mi de stire ca sunt prezenti prin mici trasaturi dar nehotarate, punandu-mi in acelasi timp si rabdarea la incercare.

Dupa multe astfel de trasaturi anemice, se pare ca apare un junior mai hotarat, care pleaca ca din tun pe run, reusind astfel sa intru in contact direct cu primul peste al anului 2017. La “cantarul oficial” micul ciortocrap a cantarit 4,500 kg.

Deja imi atinsesem scopul si tocmai cand ma pregateam sa il onorez cu o sedinta foto, lanseta pe care aveam un boilies solubil pleaca la fel de furioasa pe run. Dupa un dril mai scurt decat cu pestele  precedent, pun pe mal de aceasta data un crap care, spre deosebire de fratele sau, cantarea 5 kilograme .

Sedinta foto a fost mult mai bogata astfel, reusind sa pozez doua exemplare  de crap, prinse pe o vreme frumoasa, pe o balta superba reusind astfel sa incep noul sezon de pescuit in forta. (Andrei Iliescu)