Am facut scurta vizita de 12 ore pe la Floarea Popestiului, o balta foarte cunoscuta, aflata la doi pasi de Bucuresti, in Popesti Leordeni. De acum cativa ani, de cand am pescuit prima data aici, mi-a placut locul, pentru ca era foarte ingrijit, iar luciul de apa ascundea multi crapi de diferite dimensiuni.

Demonstratie la Floarea Popestiului - 2

Daca pescuiesti corect pe „Floare”, exista sanse mari sa ai foarte multe satisfactii si de ce nu si posibile recorduri personale, pentru ca exista si destule exemplare de +15 kg.

Demonstratie la Floarea Popestiului - 1
Am inceput partida printr-o nadire destul de grupata, formata din aproximativ 15 bulgari de nada, iar ca tactica am ales schimbarea monturilor la 40-45 min, la carlig folosind celebrele boabe de porumb flotant sau pop-up-uri de 8 mm de la Carp Discount cu aroma de capsuna.

Demonstratie la Floarea Popestiului - 3

Asa cum ma asteptam, trasaturile au aparut imediat, iar dupa numai 15 min am „dat la aer” primul crapcean la aproximativ 4 kg, dupa care a inceput recitalul: de doua ori dublu dril, un triplu dril si nenumarate trasaturi la intervale scurte de timp, asa incat la ora 8:30 deja aveam 7 pesti la sac.

Demonstratie la Floarea Popestiului - 5
Multumesc administratiei pentru amabilitatea de a ne lasa sa pastram cativa pesti la sac ca sa putem sa facem cateva sedinte foto. In concluzie a fost o partida in care ne-am distrat pe cinste, cu pesti intre 4-6 kg si un frumos grasun de 8 kg, in total aproximativ 60 kg de peste pentru o partida de numai 12 ore, ceea ce este foarte bine, zic eu. Pana data viitoare, va uram tuturor fir intins! (Alin Mihailescu)

Demonstratie la Floarea Popestiului - 4