Cel mai greu pentru un pescar este sa se imparta intre familie, prieteni, munca si alte obligatii, mai ales cand afara primavara a explodat, iar temperaturile urca spre 28 de grade Celsius, asa cum a fost saptamana trecuta, de exemplu. In cazul meu, dilema a fost cu atat mai mare cu cat obtinusem la un targ de pescuit si o invitatie pentru o partida la balta Peris. Atentie, nu Hermes Peris! Administratia lacului m-a anuntat ca s-a deschis oficial sezonul, asa incat am hotarat ca weekendul sa-l petrec pe malul „garlii”.

Avand experienta de anul trecut, cand am hotarat sa nu-mi mai petrec vremea cautand marea captura pe „carpodromuri” (apropo, recordurile le-am doborat pe balti cum ar fi Moara Vlasiei 2, Pleasa 1 si Pleasa 2, cea din urma, impreuna cu echipa emisiunii „MINCINOSII”!), am hotarat sa pescuiesc si sa caut crapii mari (si nu numai) pe balti nu atat de populate.

Ieseala cu crapceni la Peris - 2

Zis si facut, am hotarat cu inca doi prieteni ca incepand de vineri seara sa faccem o „ieseala” de 24 de ore pe lacul Peris. Ajunsi pe balta, avem parte de o mareee surpriza, dupa atatea zile caniculare aveam parte de un vant foarte puternic si valuri ca la Marea Neagra! Nu-i nimic, spunem noi, ne instalam dam lansetele la apa si surpriza… incepe ploaia! Totusi, speranta moare ultima si dupa 20-30 minute ploaia se opreste, noaptea, sfesnicul cel bun, se apropie si odata cu ea si senzorii incep sa sune.

Ieseala cu crapceni la Peris - 3

Ce sa zic, pana dimineata aveam in total vreo 5-6 pesti (impreuna), dar pe la ora 6.30-7.00, cand speram sa iasa soarele, de nicaieri a inceput potopul. Am indurat cu stoicism valurile de ploaie, dar a meritat, deoarece cand s-a inseninat, crapii au inceput sa se hraneasca ca dupa „postul cel mare”. Am avut parte doar de exemplare intre 2-4 kg, dar nici numarul lor nu a fost deloc de neglijat. Si pentru ca orice pescar trebuie sa se mai si delecteze cu preparate din capturile sale, in jurul pranzului ne-am luat ramas bun de la balta si administrator cu cantitatea de peste admisa pentru o saramura si cu promisiunea de a reveni cat de curand. Regret ca nu am mai multe poze dar promit data viitoare.

Ieseala cu crapceni la Peris - 4

Am pescuit pe locurile 15, 16 si 17, am momit cu un amestec de la Senzor, 0,5 kg nada cu usturoi la 1, 5 kg nada cu aroma de capsuna, folosita si pe momitor, iar la carlig am folosit pe firul de par o boaba de porumb cu un tehnopuf.

Apropo, cred ca am uitat sa va spun anul trecut pe acest lac recordul personal a fost un crap comun de 11 kg, adus pe salteaua de primire anul trecut, pe care il aveti si in poza. Ce sa mai zic, pe final va urez tuturor „mincinosilor” timp frumos si deviza noastra „PESTE MARE SI MULT”! (Marius Danescu)