La mai putin de 100 km de Bucuresti, in comuna Manastirea (judetul Calarasi), se lucreaza la pregatirea unui loc de vis pentru pescari: Complexul Piscicol Scoiceni. Este vorba despre o incinta de 30 de hectare, formata dintr-un helesteu de 8,5 hectare cu o adancime medie de 2,5 m si un bazin de 13,8 ha, cu o lungime de 2 km si adancime medie de peste 3 m.

Scoiceni_Mincinosii - 1

Helesteul va fi populat in aceasta toamna (luna octombrie) cu 500-600 de exemplare de crap comun, salonta si cteno de peste 8 kg, pescuitul urmand sa se faca doar in sistem „prinde si elibereaza”.

Scoiceni_Mincinosii - 2

Lacul de 13,8 ha va primi in septembrie 5 tone de crap cu greutati cuprinse intre 2 si 4 kg, plus 3 tone de caras, aici urmand sa se poata pescui cu retinere (regulamentul va fi stabilit in perioada urmatoare), dar vor fie organizate si competitii de pescuit la stationar.

Scoiceni_Mincinosii - 4

In aceste zile se lucreaza din greu la pietruirea drumurilor, crearea locurilor de pescuit, dotarea cu curent electric si apa potabila curenta. Pentru 2017 se preconizeaza construirea unui restaurant cu produse bio si carne de la animale crescute natural, cu livrarea meniului pe locul de pescuit, un Centru Administrativ, zone de camping, acces internet wireless, iar in urmatorii doi ani va fi construita si o pensiune cu 10 camere.

Scoiceni_Mincinosii - 3

Exista doua cai de acces, una pe traseul Bucuresti, Lehliu Gara, Valea Argovei, Manastirea sau Bucuresti, Popesti Leordeni, Gruiu, Budesti, Luica, Manastirea.

Va vom tine la curent cu informatii, fotografii si filmulete despre stadiul lucrarilor si popularile care urmeaza sa fie facute in 3 luni. Mai multe informatii veti gasi saptamanal pe pagina de Facebook, denumita Complexul Piscicol Scoiceni (THL)