Industria echipamentelor de pescuit sportiv in Romania inregistreaza cifre la care nici nu indraznim sa ne gandim. Oferta este variata, iar ultimii 4 ani au adus pe rafturile din magazinele de profil produse din toate categoriile de calitate. Mi-a atras atentia faptul ca marii jucatori au propus solutii ieftine si accesibile, imbracate intr-un marketing decent, menit sa inspire incredere in brand si nu in produs.

Lantul este foarte bine sudat, astfel ca in magazine, bugetul este un criteriu de selectie a echipamentelor si nu factorii precum rezistenta acestora, calitatea materialelor folosite sau gradul de uzura.

In calatoriile mele la malul apei, am gasit tot soiul de astfel de produse care nu fac cinste nici pescarului si nici importatorului. Decenta la care fac eu referire nu exista decat in magazine care se lupta acerb pentru diversitate si unde consultantii (atati cati sunt, pentru ca ii numar pe degete, in Bucuresti cel putin) fac eforturi pentru a evidentia argumentele reale care fac obiectul unei achizitii in detrimentul bugetului.

Am decis ca in urmatoarea perioada sa pun la dispozitie un set de materiale video insotite de analize scrise pe care le veti gasi pe www.mincinosii.ro si pe canalul YouTube, Mincinosii TV, menite sa va puna la dispozitie un minim bagaj informational de care sa va folositi cand mergeti la cumparaturi.

Sub deviza ”Mulinete la control!” imi voi concentra atentia asupra unor modele care din punctul meu de vedere nu isi justifica pretul in raport cu nivelul calitativ oferit si care au ajuns un etalon FALS in toate discutiile despre aceasta gama de produse.

Numarul de rulmenti, materialul din care este realizat corpul, greutatea totala a ansamblului sunt tinte directe pe care le voi dezbate, sper eu, pe intelesul tuturor, in acest demers.

Sper ca la final sa ramaneti cu bani in buzunar si mai putine scule cumparate, dar mult mai bune. In fond, pestii nu ies din apa sa ne intrebe cati bani am dat pe echipament, ca mai apoi sa decida daca vor trage sau nu. Dar nici sa aruncam banii pe fereastra nu este placut. Adevarul este undeva la mijloc. Cred ca a venit timpul sa discutam despre unde este pozitionat acest mijloc si ce valoare REALA are acesta. (Radu Ionut Dascalescu)