Am asteptat a treia zi de Paste cu speranta ca vremea superba de primavara nu se va schimba, dar, la fel ca in majoritatea iesirilor la pescuit din acest an, am avut ghinion. Temperaturile au cazut dramatic de la 25 de grade la 7-8, cerul senin a fost inlocuit cu unul plumburiu si un plafon de nori foarte jos, iar ploaia rece si deasa ma ducea cu gandul la o toamna tarzie si trista. Cum programasem deja partida si filmarea adiacenta, am pus in masina echipamentul „de supravietuire”, i-am sfatuit pe Alin (prietenul si colaboratorul emisiunii) si pe Andrei (operatorul fara de care nu am avea un show tv numit „Mincinosii”) sa faca la fel si am pornit spre Moara Vlasiei 2.

Initial vorbisem cu Victor Petcu sa-mi tina ultimul ponton, cel de la padure, dar pescarii care stateau deja de 24 de ore acolo au decis sa-si mai prelungeasca iesirea, deci trebuia sa ne reorientam. Chiar daca vremea ar fi indemnat orice om normal sa stea in casa, la bors fierbine de miel, friptura la cuptor si vin rosu, erau destui „mincinosi” pe MV2, cantonati pe intinsura de la pontoanele nou construite.

facebook - 4

M-am gandit ca schimbarea uriasa de presiune si de temperatura va afecta pestii si ii va trimite catre apa mai adanca, acolo unde efectele se simt mai putin. In aceste conditii, dupa un scurt schimb de opinii cu Alin, am decis sa pescuim pe ponton 1, cu o singura baterie de lansete.

facebook - 9

Am nadit „iesirea” de la „calugar” la prima ora cu 700 gr de boiliesuri solubile Target Baits Squid, la carlig urmand sa alternez „bile cioplite” Power Dip Squid si Classic, arome pe care le-am folosit si la pasta pusa pe plumbi.

Alin a ales sa foloseasca produse MG Special Carp, ceea ce a dus la un mini-concurs intre noi doi, desi nu ne-am propus acest lucru, tinand cont de conditiile atmosferice total neprielnice.facebook - 3

Am debutat repede cu un dublu-dril, in care vedeta a fost un crap comun de 15 kg „pacalit” de Alin, pestele meu fiind undeva la 8,5 kg. A urmat o perioada de relativa acalmie, in care ploaia s-a oprit, moment in care ne-a „deranjat” un „pitic” cam de 6 kg, dupa care am reimprospatat patul de nada cu restul de boiliesuri solubile Target Baits Squid si ne-am delectat in relativ scurt timp cu inca un dublu-dril cu un „comun” de 11 kg si unul de 7,5 kg.

facebook - 7

Alin conducea clar la capitolul „calitate” (15 kg, 11 kg), dar am punctat si eu pe turnanta cu un superb „romanesc” de 13,2 kg, venit tot la aroma de squid. „Gaura” de senin s-a inchis in nici doua ore si sub stropii reci am mai adus pe salteaua de primire inca doi „mustaciosi” de pana in 5 kg, care nu au primit acceptul de-a deveni vedete in video-show-ul nostru pescaresc.

facebook - 2

Cum incepuse deja sa toarne serios, iar vantul sufla cu mare putere, am decis sa strangem pe la 14.00, uzi fleasca, dar fericiti ca am spart ghinionul capturilor din 2016 si am putut spune din toata inima: „Mincinosii, peste mare si mult!”.

Moara Vlasiei ramane un lac exceptional, iar pontonul 1 isi consolideaza reputatia de loc foarte productiv, indiferent de vreme si vremuri. Sa aveti cu totii sarbatori pline de lumina si un an 2016 plin de capturi! Fire intinse tuturor! (THL)

P.S. – „Filmul” partidei il puteti vedea in emisiunea din 8 mai, care este deja postata pe site-ul nostru.