Sunt întrebat des de către pescarii de crap cum îşi pot spori şansele de a prinde peşti capitali în partidele scurte de pescuit (12-24 de ore). O reţetă concretă a succesului nu există, dar am ales să vorbesc despre trei greşeli pe care le-am observat ca fiind constant făcute.

1. Alegerea locului de pescuit

Sarulesti

 

   Oamenii au tendinţa greşită de a merge numai pe locurile „consacrate” de pescuit, locuri care de obicei sunt extrem de mult şi de des nădite. Problema nu este însăşi alegerea de a pescui pe aceste standuri, ci obiceiul de a nădi cât mai mult. Pentru a selecta peştii, nu trebuie să aruncăm în apă cantitate, ci calitate din punct de vedere al boiliesurilor. Standurile rar pescuite (deseori din cauza dificultăţii de a le aborda) au oferit întotdeauna surprize.

 

2.Strategia trebuie să includă răbdare

rabdare

 

   Da, răbdarea este singurul lucru pe care un producător de nadă nu are cum să vi-l vândă. Defectul acestor sesiuni scurte de pescuit este efectul pe care îl creează, acela de a prinde cât mai mult într-un timp foarte scurt. Dacă nu reuşiţi să depăşiţi această etapă, va fi foarte greu să prindeţi crapi din ce în ce mai mari. Peştii mari pe care îi veţi „păcăli” se vor datora hazardului, nu strategiei abordate.

 

3. Neglijarea îmbunătăţirii tehnicii

tehnica

 

   În afară de o nadă de calitate, aveţi nevoie să stăpâniţi şi o mulţime de alte cunoştinţe. Reuşita de a arunca în acelaşi loc, capacitatea de a nădi local, nu extins, inventivitatea de a schimba monturile în momentele potrivite, toate acestea necesită timp dedicat pescuitului şi în afara momentelor în care ieşiţi pe bălţile de pescuit. Internetul este plin în acest moment de informaţie oferită de pescari de crap renumiţi, bucuraţi-vă de oportunitatea pe care atât eu, cât şi mulţi alţii nu am avut-o. (Mircea Gheran)