A devenit o obisnuinta ca echipa emisiunii „Mincinosii” sa marcheze noul sezon de pescuit cu o partida la celebra balta Moara Vlasiei 2. Traditia a fost respectata si in acest an, asa incat in ultima zi a lunii martie am format o brigada generoasa (6 pescari) si am poposit pe pontoanele 2 si 3.

Alexandru Popa si Sorin Petre (ponton 2) au hotarat sa pescuiasca din mana, la interceptie, decizie care avea sa limiteze destul de mult numarul capturilor. Pe aceeasi linie am mers initial si eu cu Andrei Iliescu, in timp ce Alex Pop si „Coco” Popescu au ales sa planteze in malul de vis-a-vis, la o distanta de aproximativ 250 m. La nici un sfert de ora din momentul in care monturile au ajuns pe substrat, senzorii au dat alarma, semn ca localizarea fusese facuta excelent.

„Dril, captura!”

„Dril, captura!”

„Dril, captura!”

Pestii incep sa se „alinieze” in dreptul „concurentilor” nostri directi, astfel incat decid cu Andrei ca trebuie schimbata tactica. Scoatem lansetele din apa, reincarcam momitoarele si „pe-aici ti-e drumul” catre „sufrageria” crapilor. Hotararea se dovedeste a fi cea corecta si incepem si noi „balul”.

„Coco” foloseste nada si boilies de la Carp Discount, eu ma orientez catre amestecul marca Dovit, pe care il facusem cu doua zile in urma pe balta Albele, format din Fluo-Vit Mix cu aroma de fructe, Magic Method Mix cu aroma de capsuna si peste, plus porumb alimentar si ingredientul „secret”: tuica de prune (veti vedea reteta in emisiunea nostra). La carlig ne jucam cu diverse pop-up-uri, tot din gama Dovit, care sunt mai mult niste boiliesuri critic-echilibrate, in opinia mea. Conform descrierii oficiale, sunt Boilies Wormball de 8 mm si 11 mm pop-up tare in 5 arome (ananas, capsuna, miere condimentat, scoica si usturoi), invelite in larve uscate, una din noutatile anului 2017.

Frenezia trasaturilor ne uimeste atat pe noi, cat si pe Victor Petcu, patronul lacului, care vine sa verifice daca informatiile primite de la paznici sunt corecte. Si sunt! In cifre ele arata cam asa (cu aproximatie pozitiva, evident): 15 kg, 14,5 kg, 13,5 kg, 12 kg, 3×11 kg, 4×10,5, 4×10 kg si o sumedenie de exemplare intre 5-9 kg. In total, undeva peste 30 de pesti superbi!

La pranz, ca sa luam o pauza de gratar, incercam si varianta „din mana”, dar crapii nu vor sa paraseasca vizuina. Intre timp, Alexandru si Sorin aduc si ei pe salteaua de primire niste „mustaciosi”, 6 parca, dintre care doua „salonte” sarite de 10 kg, ca sa demonstreze ca efortul sustinut, da, pana la urma, roade.

Ne bucuram de soare, de vremea perfecta, de bere si fripturi, ii multumim lui „Victoras” pentru gazduire si pentru partida perfecta, strangem multimea de bagaje (intotdeauna asta e partea cea mai grea!), ne suim in masini fugim catre casele noastre, ca sa ne laudam pe Facebook cu capturile noastre. C-asa-i, mai nou, in pescuit! (THL)