Se afla pe valea Cociovalistei, din care se si alimenteaza, fapt benefic pentru populatia piscicola ce beneficiaza de apa oxigenata a raului. Suprafata totala de 28 ha a acumularii este impartita in doua, balta de crap care are 17 ha si zona asa-numita salbatica, de 11 ha. Lungimea totala a baltii este de circa 2 km. Adancimea apei variaza intre 2 și 4 metri, fundul este in general malos si nu exista arbori scufundati. Malurile sunt inierbate avand pe alocuri palcuri de stuf si papura. Accesul la apa este facilitat de drumul pietruit amenajat pe malul drept, drum ce se mentine in conditii foarte bune si pe ploaie.
Crapul romanesc este la putere. Recordul baltii la crap este un exemplar de 22 de kilograme, caruia i se alatura capturi frecvente cu greutăti ce variaza intre 10 si 20 kg. Cele mai frecvente capturi au greutatile cuprinse intre 3 și 10 kilograme. Alaturi de crap, balta are si somn, caras, stiuca si salau. Somnul record a cantarit peste 40 kg, iar carasul ajunge adesea la 1-1,2 kg. Stiuca, desi mai rar pescuita, a atins recordul de 8 kg, iar salaul 4 kg.
Popularile au devenit o traditie pe Moara Vlasiei 2, in ultimii cinci ani introducandu-se in medie anual cate 10 tone de crap romanesc, fara ca balta sa fie navodita in ultimii noua ani. Moara Vlasiei 2 este, de asemenea, cunoscuta pentru concursurile de pescuit la crap care se bucura de o participare sustinuta si atrag un numar considerabil de pescari experimentati.
Amplasare si cale de acces Moara Vlasiei 2
Este amplasata in Nordul Bucurestiului la aprox. 20 km. Exista doua cai de acces:
- Din Bucuresti se porneste pe DN1 prin Otopeni spre Ploiesti și, dupa ce trecem de drumul spre Corbeanca, cotim la dreapta spre Balotesti. De aici, dupa ce trecem de Caciulati, ajungem in Moara Vlasiei. De la Otopeni la Balotești sunt circa 8 km, iar de la Balotești la Moara Vlasiei inca 10 de kilometri. In centrul comunei, la monument, vis-a-vis de vechiul Complex Comercial al comunei, se face la stanga pe drumul ce coboara aproximativ 300 metri spre balta. Drumul asfaltat din șoseaua principala se transformă in drum pietruit, circulabil in conditii foarte bune și pe timp de ploaie.
- Tot din Bucuresti se mai poate ajunge și prin Colentina, apoi Ștefanesti si Dascalu. De la intrarea in comuna Dascalu, la aproximativ 300 metri, se face primul drum în stanga (exista un panou cu drum cu prioritate la stanga) și se ține drumul drept pana se ajunge la intersecția cu șoseaua ce duce spre Balotești (stanga) și Gradistea (dreapta); nu se face nici stanga, nici dreapta, se traverseaza soseaua si se coboara direct la balta
Facilitati si perspective Moara Vlasiei 2
Pentru sezonul urmator se preconizeaza delimitarea a 7-8 standuri de pescuit amenajate cu pontoane de lemn, in partea de la intrarea dinspre dig, si deschiderea la pescuitul de 24 de ore a portiunii dinspre padure. Malul stang, mergand pana in zona padurii, va fi complet iluminat (deja o mare parte este luminata) si se vor amenaja toalete ecologice.
Rezervari si informatii: 0728.908.402/408
sursa informatii: www.moaravlasiei2.ro
Moara Vlasiei 2 este unul dintre cele mai cunoscute „carpodroame” aflate in apropierea Bucurestiului. Lacul de 17 hectare are o densitate foarte mare de peste (mai mult de doua tone la hectar) si numeroase exemplare de crap „over ten” (mai mult de 10 kg). Cam toate locurile de pe MV2 „tin peste”, insa cele mai cautate sunt Ponton 1 si locurile din padure. Echipa emisiunii „Mincinosii” si-a facut o traditie din a deschide si a inchide sezonul de filmari la Moara Vlasiei 2, deoarece am avut capturi frmoase, atat la inceputul primaverii, cat si toamna tarziu. Totusi, MV2 nu este o balta usoara, deoarece sunt zone unde pescarul trebuie sa ajunga chiar in „buza” malului de vis-a-vis, ceea ce insemna aruncari lungi si chiar foarte lungi. In acest caz pescuitul „la plantat” cu navomodelul este recomandat, iar rezultatele sunt spectaculoase.
Moara Vlasiei este lacul recomandat celor care isi doresc o partida plina de capturi, indiferent ca stau pe balta 12 sau 72 de ore, cu mentiunea ca o nada (momeala) de calitate poate aduce pe salteaua de primire exemplare de record personal. Un minus al lacului este lipsa foisoarelor si casutelor, dar mai putem puncta la capitolul „plusuri” cu iluminatul nocturn.
[wp-review]