Pescuitul la Complexul Two Lakes Two Brothers Tancabesti este una din principalele activitati si atractii pentru care pescari din tara si strainatate aleg sa calatoreasca pe distante mari si foarte mari pentru a se bucura de densitatea si marimea capturilor pe lacurile Tancabesti si mai ales pe Lacul Tancabesti 1, pista oficiala de competitii interne si internationale.
O atractie deosebita o reprezinta si flora atent ocrotita si dezvoltata an de an, copacii de pe maluri, fie ca sunt salcii, sau nuci, sau brazi, sau stejari, ulmi, plopi, nemaivorbind de corcodusi, duzi, par si mar salbatic, toti acestia fac sa creasca in jurul lor o adevarata gradina botanica de alte si alte plante si arbusti care fac din malurile lacurilor Tancabesti aproape la fiecare metru, oaze de agrement si locuri de pescuit atractive mai ales pe perioada de arsita a verii.
Locurile de pescuit unde a fost posibil, s-a amenajat cu gazon, stuful de pe mal ca si cel de pe apa au fost atente ingrijite incat sa se creeze mediu cat mai natural dar si de salbaticie, fauna este una sanatoasa, ratele si iepurii sunt deseori gasiti pe standurile de pescuit, si fac schimb cu pescarii pe multe din standurile de pe cele doua lacuri.
Rezervari si informatii: Vlad Parfene – 0766.428.026; Marcel Sofrone – 0724.272.493
sursa informatii: www.tancabesti.ro
Tancabesti 1, unul dintre cele mai cunoscute lacuri din Romania (alaturi de Sarulesti) este pista oficiala de competitii din cadrul Complexului Two Lakes Two Brothers. Este o intindere de apa de aproape 75 ha, cu o adancime medie de 3 m, unde se regasesc foarte multi crapi comuni sau salonta de peste 12 kg (amurii „torpile” de peste 10 kg fac deliciul oricarei partide de vara!), plus somni intre 25 si 50 kg (cu capturi record care depasesc 100 kg!). Vorbim despre un lac care te face sa te simti in salbaticie, cu maluri pline de vegetatie, insule de stuf si foarte multi copaci la umbra carora te poti adaposti in zilele caniculare de vara.
Tancabesti 1 gazduieste in fiecare an o serie de concursuri la startul carora se aliniaza cei mai valorosi pescari de crap (dar si de somn!) din tara noastra, dar si „mincinosi” de top din intreaga Europa.
Exista drum pietruit, toalete, pontone si umbrare din stuf, plus un restaurant superb cu terasa, unde se pot comanda si savura preparate traditionale din peste, pe langa feluri de mancare din bucataria internationala.
La capitolul „minusuri” putem trece starea precara a multor pontoane, care an de an se degradeaza, fara ca administratia lacului sa le repare.
[wp-review]