Cifrele seci ale evenimentului “Pomana Mincinosilor” sunt urmatoarele: 76 de persoane care au confirmat participarea, 99 care erau interesate de petrecerea organizata pe lacul Lupsanu 1. Pentru o asemenea afluenta de public (ne gandeam ca vor ajunge pe balta minim 100 de “mincinosi”), ne-am organizat “ca la carte”: un porc de vreo 110 kg, 200 litri de tuica de cirese, 90 litri de vin de Macin, cafea, alune, mizilicuri diverse. Chestii, socoteli, vorba lui Nea Bachus.
Vremea a fost superba, cu un soare darnic si un cer curat ca lacrima, drumul de acces excelent, fara pic de zapada sau noroi, am gasit si o bucata de lac dezghetata, unde “nebunii” si-au incrucisat sculele, doar-doar vor pacali vreun baboi. Pentru fiecare pescar am avut cate un kilogram de nada de la Stefan Munteanu (www.crapist.ro), un pachet special de la Mircea Gheran (MG Special Carp), si incurajari cu carul din partea gazdelor.
Pestii au preferat sa chiuleasca de la intalnire, iar in aceste conditii aroma vinului fiert, a tuicii cu piper si a tocanei extraordinar mestesiugite de Nea Tudorica i-a adus pe toti in jurul meselor intinse. In lipsa capturilor, ne-am delectat cu deja celebrele povesti pescaresti, la care suntem imbatabili, ca doar nu degeaba ne zice lumea “mincinosi”.
Am avut parte cu totii de un inceput de sezon nemaipomenit, impartasit de 60 de prieteni adevarati. E un inceput care ne bucura si ne da sperante ca suntem pe drumul cel bun. A fost prima petrecere pe malul apei, dar cu siguranta nu va fi ultima, deoarece abia ne-am incalzit!
Ridicam (inca) un pahar in cinstea celor care ne-au impartasit bucuria unei zile perfecte, iar pe cei care nu au putut ajunge, ii asteptam data viitoare cu bratele deschise. Fire intinse tuturor si un sezon de pescuit 2016 plin de capturi! (THL)

P.S. – Un album cu aproape 100 de poze de la “Pomana Mincinosilor” gasiti pe pagina noastra de FaceBook, la adresa https://www.facebook.com/mincinosiitv/