Emisiunea “Mincinosii” a debutat in noiembrie 2009, proiectul fiind gandit si realizat la acea vreme de doi jurnalisti cu mare experienta in presa TV si pescuit: Teodor Hossu-Longin si Andrei Vladeanu.

Emisiunea promoveaza pescuitul in sistem “Catch and Release” (prinde si elibereaza), pentru ca pledam pentru frumusetea sportului, a jocului si nu pentru pescuitul ca sursa de hrana.

In cadrul emisiunii exista subiecte despre diverse tehnici de pescuit, nade, momeli, echipamente, trucuri si ponturi pescaresti, concursuri, interviuri cu pescari de competitie si vedete care imbratiseaza aceasta pasiune.

Pescuim preponderent pe lacuri si balti amenajate, unde cautam pestii pasnici (in special crapul), si incercam sa le aratam „mincinosilor” romani, in fiecare an, ca exista locuri noi, deosebite, care merita atentia lor. Nu refuzam sa ne aruncam lansetele intr-o apa salbatica, indiferent ca o gasim in Ardeal, in Moldova, in Delta sau chiar pe litoralul Marii Negre.

Un spatiu foarte important – mai ales in perioada estivala – este rezervat turismului pescaresc, Delta Dunarii reprezentand o destinatie pe care emisiunea ”Mincinosii” o promoveaza an de an. Venim in intampinarea celor care isi doresc o vacanta de vis, prezentandu-le moteluri, hoteluri, pensiuni unde se pune pret, in primul rand, pe confort si calitatea ridicata a serviciilor. Si pentru ca arta culinara nu are cum sa lipseasca, redescoperim impreuna bucataria romaneasca, unde la loc de cinste stau retetele traditionale din peste.

In acest moment, echipa „Mincinosii” s-a completat cu Costin „Coco” Popescu, unul dintre cei mai valorosi pescari de crap din Romania, campion national, component al lotului care a obtinut locul 9 la Campionatul Mondial din Africa de Sud, castigator al multor concursuri interne si cu Alin Stef, un tanar „crapar”, cu mare experienta insa, atat in pescuit, cat si in presa de specialitate.

Emisiunea interactioneaza cu fanii si prin intermediul paginii de Facebook, acolo unde avem 6.000 de sustinatori.