Cosmarul oricarui pescar de crap sunt zilele si noptile caniculare. Ca e lumina, ca e intuneric, caldura se agata de tine ca ciulinele de haine. Cel mai mare disconfort este cel psihic. Nu e suficient ca este cald, nici pestele nu se hraneste si zilele petrecute pe malul apei te transforma din pescar in observator de natura vie.

Cu toate astea, chiar si cand este canicula, va vine sau nu sa credeti, dar pestii se hranesc. Singura problema pentru un pescar este ca nu se mai intampla cantitativ ci calitativ. Obisnuiti cu zeci de kilograme de nada, este greu sa convingi pescarii ca in perioadele caniculare, crapii vor calitate si doar atat. Cantitatea iese din discutie, dat fiind faptul ca temperatura apei si sistemul lor digestiv nu le permit un tranzit lejer in urma hranirii excesive.

Canicula - Radu Dascalescu - 1

Pot trece zile fara trasaturi chiar si intr-o abordare selectiva si de calitate. Asta tine foarte mult de cum si cat de bine am localizat pestii. De punctat ar fi ca in perioadele toride, mustaciosii se ridica in masa apei, iar pentru un ochi pescaresc format, asta se numeste lozul castigator.

Daca am localizat „dulapii”, atunci mare grija la ce urmeaza. Poti strica joaca foarte usor. Solubilele intra sub semnul intrebarii pentru ca modifica rapid calitatea apei si a vadului si nu poti anticipa evolutia solzosilor din zona. Poate le place, sau mai degraba nu..

Canicula - Radu Dascalescu - 2

Bilele tari au nevoie de o perioada mai lunga pentru a incepe un schimb de informatie cu apa. Lucreaza mai incet dar SIGUR. „Sigur” este ingredientul de care avem nevoie pentru a reusi intr-o astfel de misiune. In acelasi timp, SIGUR mai inseamna ca atunci cand pestele inspecteaza vadul si ajunge la momeala, sa se poata prinda in capcana. Crapii au un comportament apatic si este de inteles. Daca pe noi se mai odihneste briza si parca ne mai racorim, el inoata in apa care este „fiarta” ca o ciorba uneori.

Canicula - Radu Dascalescu - 4

Orice miscare, orice inspectie a vadului si a momelii necesita multa atentie din partea noastra. Cum nu avem ochi sub apa, si nici camere ori senzori de miscare, nu ramane decat sa ne gandim la monturi. Agresivitatea rezolva toate aceste lipsuri.

Canicula - Radu Dascalescu - 5

Prezentarile agresive sunt cele mai indicate. Vadurile formate exclusiv cu bile tari sunt a doua necesitate. Va propunem sa incercati aceasta metoda, si in continuare va prezentam cateva optiuni care semnifica agresivitatea.

Canicula - Radu Dascalescu - 6

Peste mare si mult, si nu uitati sa ne vizitati la o cafea in magazin pentru povesti frumoase si alte trucuri. (www.carpdiscount.ro)